Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Timoșenko a numit trei condiții în care opoziția este gata să preia conducerea guvernului

17 feb. 2014,, 02:50   Externe
7099 5
Foto: tymoshenko.ua
Fracțiunea partidului "Batikivșcina" poate vota pentru candidatul opoziției pentru funcția de prim-ministru al Ucrainei cu trei condiții, a declarat într-un interviu pentru ZN.UA ex-premierul Iulia Timoșenko.

"Nu aș sfătui fracțiunea "Batikivșcina" să facă acest lucru (să voteze pentru opoziționar), dar dacă fracțiunea va decide aceasta, apoi doar cu trei condiții principale. În primul rînd - reabilitarea și eliberarea de răspundere penală a tututror participanților la Maidan și atragerea la răspundere a celor implicați în maltratarea lor, răpirea de activiști, jurnaliști și medici. Orice vot comun cu Partidul Regiunilor este inacceptabil ", - a declarat Timoșenko.

Potrivit ei, cea de a doua condiție - "dacă împreună cu premierul opoziționar va fi numit un guvern de opoziție (inclusiv ministerele de forță) sau cea mai mare parte a lui".

A treia condiție – abilitarea noului prim-ministru de a semna imediat Acordul parafat cu UE. " În decizia Radei Supreme privind numirea șefului guvernului, al doilea punct trebuie să fie dispoziția către noul prim-ministru de a semna imediat acordul parafat cu UE. Cînd aceste trei condiții vor fi îndeplinite, voi sfătui fracțiunea să voteze", - a spus Timoșenko.

Ea a adăugat , de asemenea, că, la ultima întîlnire cu Iațeniuk și Turcinov "am fost de acord că în viitorul apropiat Maidanului i se va propune un guvern profesionist, care în mare parte va fi format din reprezentanți ai societății civile".

"Dacă oamenii vor mandata cu încredere acest guvern, el ar trebui propus în mod public lui Ianukovici. Într-un fel, eu sînt sigură că Ianukovici are alte planuri și va refuza să coopereze", - a adăugat ex-premierul.

La întrebarea dacă un reprezentant al opoziției ar trebui să devină următorul prim-ministru, Timoșenko a declarat: "Nu, n-ar trebui, pentru că, evident, acest premier nu va fi lăsat să lucreze".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?