Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

HAOS în Parlament

13 feb. 2014,, 14:12   Politică
4473 3
Foto: noi.md
Se pare că noua sesiune a Parlamentului din acest an a început cu ghinion. Unul dintre motive ar fi tehnica nouă din clădirea renovată a Parlamentului, care dă multe bătăi de cap deputaților. Astfel, pentru ca să voteze o propunere parvenită din partea PCRM, prin sistemul electronic de vot, deputații au avut nevoie de cîteva minute. Într-un final, rezultatul votului s-a dovedit a fi incorect, iar din această cauză, președintele Parlamentului, Igor Corman, a fost nevoit să supună proiectul votului în mod repetat.

O altă problemă care i-a nemulțumit pe cîțiva deputați a fost panoul cu drapelul țării, arborat în sala Parlamentului. „Este o blasfemie. Dacă nu îl luăm de pe perete, înseamnă că nu respectăm ce scrie în Constituție. Articolele spun clar că arborarea unui drapel neautentic se pedepsește”, a remarcat deputatul liberal Valeriu Munteanu.

Un alt subiect discutat aprins în sală au fost și condițiile de muncă pentru jurnaliștii care reflectă activitatea legislativului.

Și de această dată, ca și în cadrul ședințelor de la sfîrșitul anului trecut, pauzele în parlament au devenit un obicei.

Astfel, la numai 15 minute după reluarea ședinței, un grup de deputați a mai solicitat o pauză de 10 minute.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?