X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ucraina este deja informal Federație - Ambasada Rusiei

13 feb. 2014,, 10:33   Externe
6362 2
Foto : zn.ua
Ministrul-consilier al Ambasadei Rusiei la Kiev, Andrei Vorobiov a declarat că Ucraina se dezvoltă informal ca o federație, deoarece în unele regiuni au fost create autorități publice alternative.

"Sînt sigur că, indiferent de doleanțele politice, țara se dezvoltă în direcția federației. Va fi acest lucru formal consfințit în Constituție sau nu, sau ea (țara) va continua în mod formal să fie un stat unitar, dar informal este deja federație", - a spus diplomatul rus în cadrul discuției "Federalizarea Ucrainei: de la scindare la unitate", care a fost organizată miercuri, la Kiev, de Institutul țărilor CSI.

Potrivit lui, discuțiile despre federalizarea Ucrainei se poartă de mult timp. „Discutînd recent cu Mihail Dobkin (conducătorul administrației regionale de stat Harkov), am auzit de la el o frază care, în opinia mea, este foarte aproape de adevar: în ultimele 3 luni Ucraina, de fapt, trăiește în regim de federație. În general, pare a fi adevărat, deoarece o parte a țării și-a creat alte autorități publice, alternative", - a spus Vorobiov.

Potrivit lui, este important ca criza din țară să fie rezolvată pașnic. Vorobiov a dat asigurări că Rusia este interesată într-o soluționare pașnică, prin negocieri a situației.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?