X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Roșca: Ideile filozofului rus Dughin sînt apropiate și accesibile societății noastre (VIDEO)

4 feb. 2014,, 17:52   Societate
8017 11
Foto: noi.md
„Oamenii doresc să înțeleagă ce se întîmplă în lume, de ce uneori viața nu e așa cum ți-o dorești, de ce în ultimul timp părerea minorităților (naționale, religioase, sexuale) tot mai mult domină asupra valorilor tradiționale ale majorității. La aceste și la multe alte probleme arzătoare încearcă să găsească răspuns în cărțile sale cunoscutul nu doar în Rusia, ci și în multe state europene, filozoful Alexandr Dughin. Astăzi, la Universitatea Populară se desfășoară o nouă întrunire a elitei politice, experților, tineretului, în cadrul căreia vor continua discuțiile asupra cărții «A patra teorie politică», scrisă de Dughin”, a comunicat pentru NOI.md fondatorul universității și traducătorul lucrării filozofice, Iurie Roșca.

Cunoscutul politician, publicist, iar acum și filozof, Iurie Roșca, a recunoscut că nu este mirat de faptul că societatea civilă manifestă un asemenea interes față de lucrările și filozofia lui Dughin. Teoria tradiționalismului lui Dughin, la baza căreia stă ortodoxia, este apropiată și pe înțelesul societății noastre.

„Este doar începutul unui lucru voluminos, pe care l-am planificat pentru constituirea unui nou punct de vedere în gîndirea politică a Republicii Moldova”, a subliniat Roșca.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?