X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Moldova va beneficia de ajutor din partea BM pentru dezvoltarea drumurilor locale

3 feb. 2014,, 15:55   Economie
3907 1
Foto: infosmi.net
Banca Mondială (BM) va acorda Moldovei ajutor în realizarea noului program de dezvoltare a drumurilor locale. Planul de cooperare în acest domeniu a fost discutat luni, în cadrul unei întrevederi a ministrului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, cu delegaţia BM, în frunte cu managerul pentru Moldova, Abdoulaye Seck.

Agenţia „Infotag” transmite, cu referire la Serviciul de presă al Ministerului, că Botnari a menţionat că în Moldova sînt realizate numeroase proiecte de reabilitare a drumurilor de însemnătate naţională, însă Ministerul intenţionează să acorde atenţie şi drumurilor spre localităţi.

Potrivit ministrului, din Fondul rutier, pentru aceste scopuri, se planifică a aloca autorităţilor locale în anul curent circa 400 de milioane de lei.

„În 2014, în premieră a fost iniţiat programul de reabilitare a drumurilor locale. Am prevăzut anumite surse financiare pentru aceasta, însă avem nevoie şi de suportul din partea partenerilor internaţionali. Cu ajutorul Băncii Mondiale progresul va fi unul mai natural şi locuitorii mai rapid vor putea utiliza drumurile calitative dintre sate”, consideră ministrul.

Diplomatul american a comunicat că BM deja a început lucrul asupra pregătirii noului proiect, în care accentul va fi pus pe asigurarea cu drumuri de calitate spre şcoli.

Interlocutorii au discutat posibilitatea accelerării procedurilor pentru semnarea acordului de finanţare din partea BM a proiectului de reabilitare a drumurilor locale şi întocmirea hărţii arterelor rutiere care necesită reparaţie.

Ministerul Transportului poartă negocieri cu BM referitor la realizarea proiectului de reabilitare a drumurilor locale din Republica Moldova din vara anului 2013.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?