Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Iațeniuk a povestit politicienilor europeni despre un posibil SCENARIU DE FORȚĂ în Ucraina

2 feb. 2014,, 03:09   Externe
9908 6
Foto: hvylya.org
Președintele Consiliului Politic al formațiunii "Batikivșcina", Arseni Iațeniuk, care se află la Munchen pentru a participa la a 50-a conferință jubiliară privind securitatea, s-a întîlnit vineri cu președintele Germaniei Joachim Gauck, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Catherine Ashton, și ministrul de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, transmite serviciul de presă al formațiunii politice.

În timpul întîlnirii părțile și-au exprimat îngrijorarea față de situația de criză din Ucraina și au discutat variantele posibile ale depășirii ei.

Iațeniuk a informat despre planul foarte probabil al autorităților de a recurge la forță, inclusiv cu implicarea armatei.

Părțile s-au exprimat împotriva escaladării conflictului și pentru a nu perturba echilibrul fragil stabilit în ultimele zile în Ucraina.

Politicienii europeni condamnă răpirea oamenilor și sînt nedumeriți de inacțiunea poliției în investigarea și prevenirea cazurilor de crimă, răpire și maltratare a activiștilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?