Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Un deputat îndeamnă procurorii să-i trimită la pușcărie pe miniștrii corupți

30 ian. 2014,, 10:50   Societate
2702 2
Foto: protv.md
Deputatul liberal Valeriu Munteanu este de părere că Procuratura Generală continuă să fie condusă de persoane comode puterii, în timp ce sute de dosare penale de rezonanță rămîn neelucidate. Munteanu și-a făcut publică poziția pe blogul său personal.

„Din păcate şi spre nefericirea noastră, carul nu s-a urnit din loc, iar Procuratura a rămas încremenită în tiparele sovietice de funcţionare şi asta nu pentru că acolo nu ar activa suficienţi oameni profesionişti şi patrioţi, ci pentru că în fruntea Procuraturii au fost selectate cu multă acribie şi numite, în mod constant, persoane infinit de comode guvernării”, a precizat Valeriu Munteanu.

Liberalul se arată convins că, deși în cadrul instituției există persoane care tind să-și facă onest meseria, procurorii ierarhic superiori intervin de multe ori și anulează dosare care sînt incomode actualei guvernări. Potrivit deputatului, scoaterea Procuraturii de sub influența politicului este o obligație a coaliției de guvernare, în contextul apropierii Moldovei de UE.

Totodată, politicianul consideră că, dacă Procuratura ar aplica onest legea, mai mulți deputați, viceminiștri și funcționari publici ar ajunge pe banca acuzaților. Deputatul are și un mesaj pentru procurori, cu ocazia aniversării a 22-a a înființării Procuraturii Generale. „Domnilor şi doamnelor procurori, trimiterea în puşcărie a primilor 2-3 miniştri o să fie mai complicată, iar după asta o să avem un stat de mai mare dragul”, a conchis Munteanu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?