X 
Arşiţa stiri: 188
Jocurile Olimpice stiri: 148
Transnistria stiri: 1457

În Macedonia de Nord, a fost validat un nou guvern

24 iun. 09:30   Externe
2374 0

În Macedonia de Nord, parlamentul a aprobat duminică, prin vot, un nou guvern condus de Hristijan Mickoskii, în vîrstă de 46 de ani, în urma alegerilor parlamentare desfășurate în luna mai.

În total, 77 de deputați din parlamentul cu 120 de locuri au votat în favoarea noului guvern, iar 22 au fost împotrivă. Alți 21 de deputați au fost absenți în timpul votului.

Partidul lui Mickoskii a obținut 58 de locuri în alegerile parlamentare din 8 mai, cu trei locuri mai puțin decît pentru a obține o majoritate unică, relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

Mickoskii a anunțat ulterior un acord de coaliție cu cele două partide. El a promis să reducă impozitele și să majoreze pensiile, precum și să crească economia cu 5% în acest an și să reducă inflația la cel mult 2,5%.

La începutul lunii iunie, președintele Macedoniei de Nord, Gordana Siljanovska Davkova, i-a cerut oficial lui Mickoskii să formeze un nou guvern, ca urmare a victoriei partidului său în alegerile parlamentare de luna trecută.

2
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав