Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Expert: Decizia CC privind plafonarea taxelor locale a fost o lovitură împotriva PLDM-ului

29 ian. 2014,, 17:10   Societate
4203 10
Foto: tribuna.md
Hotărîrea Curții Constituționale prin care politica bugetar-fiscală pentru anul 2014, inclusiv plafonarea taxelor locale, a fost declarată drept neconstituțională are un substrat politic. De această părere este analistul politic Bogdan Țîrdea, care a precizat pentru NOI.md, că decizia a fost îndreptată împotriva Partidul Liberal Democrat.

Analistul consideră că în ultimii ani, membrii Curții Constituționale au fost implicați în mai multe jocuri politice și economice, iar hotărîrile au fost emise de instituție la comandă.

“Curtea Constituțională este formată din indivizi care sînt foști politicieni, conectați la diverse proiecte politice și care țintesc obiective politice. În acest caz decizia a fost luată pentru a lovi în PLDM. Este un lucru evident că în ultima perioadă CC face anumite jocuri politice. Nu cred că această decizie a fost la comanda lui Plahotniuc, membrii CC au jucat aici mai degrabă propriul joc”, a remarcat Țîrdea.

Analistul susține că declararea drept neconstituțională a prevederii privind plafonarea taxelor locale a fost și în avantajul președintelui CC, Alexandru Tănase, care ar avea de obținut mai multe dividende politice în acest sens.

„Tănase își dorește o carieră în politică, iar prin aceste decizii el se poziționează în cîmpul politic pe segmentul de dreapta. În urma acestei decizii, el va apărea ca un apărător al autonomiei locale, al primarilor, iar ulterior se va bucura de susținerea acestora”, a explicat analistul.

Menționăm că ieri Curtea Constituțională s-a expus pe marginea constituționalității prevederilor politicii bugetar-fiscale pentru anul 2014, în urma unei sesizări depuse de Partidul Liberal.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?