X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Primele explicații în cazul prăbușirii mansardei din Chișinău (VIDEO)

28 ian. 2014,, 13:05   Societate
6986 2
Foto: noi.md
După ce ieri, în capitală, acoperișul unei mansarde aflate în construcție s-a prăbușit, astăzi reprezentanții Preturii sectorului Buiucani au venit cu primele explicații în acest sens. Solicitat de NOI.md, vicepretorul Vasile Mistreanu a menționat că incidentul s-a produs din cauza unei erori tehnice, iar responsabilitatea pentru cele întîmplate o poartă firma de construcții care a executat lucrările.

Funcționarul neagă informația difuzată în presă potrivit cărei pe strada Alba Iulia s-ar fi prăbușit o mansardă întreagă, precizînd că este vorba de un acoperiș plasat temporar, care a cedat sub presiunea zăpezii și a chiciurii. Potrivit lui Mistreanu, muncitorii au admis greșeli în construcția pantei de scurgere a acoperișului.

„A fost un acoperiș vremelnic, instalat în de caz de ploi, dar a fost o problemă cu panta de scurgere și, sub presiunea zăpezii, acoperișul s-a prăbușit parțial. Muncitorii nu au construit această undă de scurgere cum se cuvine și omătul s-a acumulat pe acoperiș. A fost o eroare tehnică”, a explicat Mistreanu.

Oficialul a menționat că mansarda respectivă se află încă în construcție, iar lucrările sînt efectuate de firma „Gradanis-Grup”. Vicepretorul a precizat că firma de construcții urmează să acopere cheltuielile pentru refacerea acoperișului, dar nu a putut spune cine va fi tras la răspundere pentru situația creată.

„Sigur că noi toți purtăm răspundere pentru ce s-a întîmplat, dar firma de construcție e responsabilă în primul rînd”, a precizat Mistreanu.

Solicitat de NOI.md, șeful Direcției locativ-comunale, Petru Gontea, a menționat că Primăria nu poartă responsabilitate pentru asemenea situații. Potrivit lui, Inspecția de Stat în Construcții este cea care monitorizează modul în care sînt executate lucrările.

Menționăm că salvatorii au lucrat ieri seara mai bine de șapte ore la înlăturarea părților din acoperișul avariat, care stăteau gata să cadă. O parte din acoperișul mansardei de pe strada Alba Iulia 4 s-a prăbușit ieri. Nimeni nu a avut de suferit în urma incidentului.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?