Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Astăzi, în Ucraina va fi introdusă stare de urgență

28 ian. 2014,, 10:35   Externe
6936 1
Foto: globalnews.ca
În Ucraina deja astăzi ar putea fi instituită stare de urgență, relatează o sursă din Rusia, cu referință la serviciile speciale din această țară. Potrivit sursei citate, autoritățile ucrainene se pregătesc să anunțe stare de urgență în legătură cu acțiunile de protest din Ucraina, care s-au soldat deja cu victime omenești.

Despre aceasta a scris pe Facebook și cunoscutul jurnalist Mustafa Nayem, care face referire la o sursă demnă de încredere din cadrul unei ambasade. Potrivit jurnalistului, astăzi președintele Ucrainei ar putea semna decretul privind instituirea stării de urgență, relatează еizvestia.com.

Totodată, Nayem menționează că, în conformitate cu legislația Ucrainei, șeful statului nu poate lua o asemenea decizie de sine stătător, ci doar cu acordul Radei Supreme. Mai întîi Consiliul Național de Securitate trebuie să adreseze președintelui țării propunerea respectivă, iar ulterior șeful statului emite decretul privind instituirea stării de urgență, care este examinat de Parlament.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?