Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Polonia: Frigul a ucis 17 persoane în cursul weekend-ului

27 ian. 2014,, 19:30   Externe
2916 0
Foto: livejournal.com
Şaptesprezece persoane au murit din cauza frigului în cursul weekend-ului, în Polonia, unde temperaturile s-au apropiat de -20 în unele regiuni, potrivit unor date ale poliţiei, citate luni de Centrul guvernamental de criză, relatează AFP.

'În cursul ultimelor 48 de ore, 17 persoane au murit de hipotermie', ridicînd numărul total de victime în ultimele patru zile la 26 de persoane, a indicat pentru France Presse o purtătoare de cuvînt a Centrului, Bozena Wysocka.

Bilanţul victimelor înregistrate de la 1 noiembrie se ridică, astfel, la 52 de persoane, a precizat purtătoarea de cuvînt.

În această iarnă, valul de frig a ajuns foarte tîrziu, însă brusc, în Polonia, unde pînă acum temperaturile au fost relativ ridicate pentru această perioadă.

Valul de frig afectează Polonia de cinci zile. Temperaturile cele mai scăzute au fost înregistrate în estul ţării, în special la Wlodawa, unde au ajuns la -22°C şi -24°C în noaptea de sîmbătă, potrivit unor date ale Institutului de Meteorologie din Polonia.

Iarna trecută, circa 200 de persoane au murit de hipotermie în această ţară cu 38 de milioane de locuitori. Majoritatea victimelor sînt persoane fără locuinţă, adesea în stare de ebrietate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?