X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ce caută un iepuraş sculptat în urechea statuii lui Nelson Mandela (FOTO)

23 ian. 2014,, 19:00   Externe
5923 0
Foto: antena3.ro
Guvernul sud-african a dispus îndepărtarea unui iepure în miniatură, sculptat în statuia lui Nelson Mandela.

Artiştii care au lucrat la colosul de nouă metri, fabricat din bronz şi amplasat în Pretoria, au adăugat un iepure în urechea statuii, fără a înştiinţa autorităţile.

"Vrem să restabilim integritatea sculpturii cît mai curînd cu putinţă", a spus purtătorul de cuvînt al Ministerului Artei şi Culturii din Africa de Sud, Mogomotsi Mogodiri, pentru AFP.

Reprezentanţii guvernamentali susţin că nu au ştiut de prezenţa acestui obiect adiţional pînă cînd un ziar local nu a relatat despre acest fapt.

Cei doi sculptori, Andre Prinsloo şi Ruhan Janse van Vuuren, spun că au "împopoţonat" statuia, dorind ca astfel să rămînă o semnătură a operei lor. Ulterior, aceştia şi-au prezentat scuze în mod public.

Statuia, care a costat aproape 750.000 de dolari americani, cîntăreşte 4,5 tone şi este cea mai mare statuie din lume, dedicată lui Mandela.

Nelson Mandela a fost primul preşedinte de culoare al Africii de Sud, după ce şi-a petrecut 27 de ani în închisoare, ca luptător împotriva apartheidului. El s-a stins din viaţă în ziua de 5 decembrie 2013, la vîrsta de 95 de ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?