X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Corturi de protecție în caz de ger în țară (VIDEO)

21 ian. 2014,, 17:10   Societate
3959 0
Foto: blogspot.com
Astăzi a avut loc şedinţa Comisiei pentru situaţii excepţionale, unde s-a discutat despre situaţia cauzată de condiţiile meteorologice nefavorabile din ultimele zile.

Potrivit datelor oficiale, la amiază, în țară erau 135 de localităţi deconectate total sau parţial de la sursa de energie electrică. Cele mai afectate raioane sînt: Căuşeni, Anenii Noi, Criuleni şi Cimişlia.

Drumurile naţionale sînt practicabile, însă se circulă cu dificultate. În caz de înrăutăţire a situaţiei, sînt pregătite 213 unităţi de transport special şi 66 de mii de tone de material antiderapant. Totodată, situaţia rămîne complicată pe trotuare, din care cauză au fost înregistrate multiple cazuri de traumatism.

Astfel, s-a menţionat că serviciile centrale sînt gata să ofere ajutorul necesar autorităţilor municipale la prelucrarea drumurilor cu material antiderapant.

Iurie Leancă a cerut serviciilor specializate să elaboreze în regim de urgenţă un plan de acţiuni privind responsabilităţile instituţiilor şi autorităţilor la nivel central şi local, în caz de agravare a situaţiei.

De asemenea, sînt pregătite 127 de corturi, dotate cu generatoare şi tunuri de căldură, pentru a fi puse la dispoziţie persoanelor care vor suferi din cauza frigului.

În zilele ce urmează se aşteaptă o răcire bruscă a vremii şi vor cădea precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă în sudul republicii.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?