Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Valeriu Ostalep: Alegerile parlamentare din acest an ar trebui să se desfășoare în baza regulilor existente

21 ian. 2014,, 03:48   Politică
6153 7
Foto: newsmoldova.ru
Sînt adeptul respectării regulilor de joc corecte, acceptate inclusiv pe plan european, a declarat pentru Novosti-Moldova directorul Institutului Probleme de Securitate, Valeriu Ostalep.

Expertul a subliniat că "Republica Moldova a intrat într-un an electoral cu o societate dezbinată, iar un dialog politic civilizat între putere și opoziție nu există. În aceste condiții pare, cel puțin, ciudată inițiativa de modificare a regulilor de desfășurare a campaniei electorale. Operarea unor modificări în normele legislației electorale ar fi acceptabilă în condițiile existenței unei culturi a dialogului politic, cînd dispozițiile din societate nu sînt marcate de ură și dezbinare".

El a calificat inițiativa asupra căreia urmează să se pronunțe Comisia de la Veneția drept ”proastă și nereușită”. În opinia sa, ”alegerile parlamentare din acest an ar trebui să se desfășoare în baza regulilor existente și cunoscute de toți actorii politici. Iar după alegeri, dacă în componența următoarei legislaturi va exista un dialog sănătos, o eventuală discuție referitoare la operarea de modificări în Codul electoral ar avea o anumită logică.”

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?