Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Corman: Discuțiile privind formarea unui bloc electoral la alegerile din 2014 nu au avut finalitate

18 ian. 2014,, 12:11   Politică
6150 8
Foto: noi.md
Președintele Parlamentului a anunțat că, deși au fost tentative de negocieri între membrii coaliției de guvernare, în ceea ce privește participarea la următoarele alegeri în bloc electoral, deocamdată aceste discuții nu au rezultate. Declarația a fost făcută de Igor Corman în cadrul unui interviu pentru tribuna.md.

Corman nu a precizat pe marginea căror subiecte există divergențe de opinii între membrii Coaliției pentru Guvernare Pro-Europeană.
„Au existat anumite discuţii, se mai discută pe coridoare la nivel neformal. Sigur că este firesc să aibă loc astfel de discuţii, au loc şi în alte ţări, mai cu seamă că sîntem într-o coaliţie, avem un scop comun, chiar dacă avem o diversitate de opinii privind anumite lucruri mai mărunte. Aceste discuţii nu au avut deocamdată finalitate, sînt plusuri şi minusuri, ca peste tot”, a menționat Corman.

Întrebat despre inițiativele legislative ce urmează a fi adoptate de legislativ în 2014, Corman a precizat că problemele sociale vor fi în vizorul autorităților în acest an, dar și agenda de integrare europeană a țării.

„Eu cred că pe parcursul anului 2014 trebuie să acordăm o atenţie mult mai mare problemelor sociale, să-i ajutăm pe cei care sînt mai slabi ca noi şi au nevoie de ajutor, nu neapărat din partea statului, dar cred că ar trebui să schimbăm şi optica, astfel încît toţi cei care au posibilităţi să fie mai solidari cu ceilalţi”, a spus Corman.

Spicherul Parlamentului a mai precizat că săptămîna viitoare urmează să aibă loc o ședință comună a Guvernului și Parlamentului pe marginea agendei de integrare europeană a țării.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?