Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

Atenție! Tentativă de înșelare a consumatorilor la o rețea de benzinării (VIDEO)

17 ian. 2014,, 16:17   Societate
4739 0
Foto: consumator.gov.md
Pe 15 ianuarie Agenția pentru Protecția Consumatorilor a efectuat o acțiune de control de stat inopinat la o reţea de benzinării amplasate în raionul Florești. Inspectorii au efectuat controale la patru benzinării amplasate în satele Unchitești, Mărculești, Prodănești, Ghindești din raionul Florești.

Rezultatele controalelor efectuate au confirmat informația parvenită în urma unor sesizări, despre faptul înșelării la volum la etapa livrării combustibilului.

În cadrul controlului inspectorii au depistat că eroarea livrării produselor petroliere la stațiile menționate depășea de șase ori eroarea maximă admisibilă stabilită în documentele normative.

Astfel, pentru gazul petrolier lichefiat eroarea maxima admisibilă era depășită de două ori, iar pentru motorină și benzină respectiv de șase ori.

Prin urmare, consumatorii primeau mai puțin combustibil decît volumul pe care îl achitau.

Agentul economic care presta serviciul riscă o amendă în sumă 232 de mii de lei, dacă i se va dovedi vinovăția.

APC îndeamnă cetățenii să sesizeze instituția despre încălcările admise la numărul de telefon al liniei fierbinți 022 74-14-64 și 0 800 280 28 (apel gratuit din raioanele țării), în cazul în care vor depista inexactități la volumul de produse petroliere livrate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?