Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

În două state din SUA a fost introdusă starea de urgență (VIDEO)

4 ian. 2014,, 13:18   Externe
5081 0
Foto: zn.ua
Ninsori record în statul american Massachusetts. Într-o singură noapte stratul de omăt a atins jumătate de metru la Boston. Locuitorii din nord-estul Statelor Unite au fost avertizaţi cu privire la o furtună de zăpadă de proporţii. În statele New Jersey și New York a fost decretată deja stare de urgență.

Primele zile ale anului 2014 au adus şi prima furtună majoră din această iarnă pe continentul american. Aproape toată coasta de est a Statelor Unite şi Canadei este sub avertizare de ninsori abundente.

Ghinionul face ca vremea capricioasă să coincidă tocmai cu perioada în care americanii se întorc din vacanţa de sărbători. Pe lîngă traficul infernal de pe şosele, mii de curse aeriene au fost anulate ori au întrîrzieri. În Massachusetts şi New Jersey personalul neesenţial din instituţiile de stat lucrează după program scurt sau nu merg deloc la serviciu în funcţie de evoluţia condiţiilor meteo. Pe lîngă zăpadă şi vînt aspru, furtunile au adus şi o scădere bruscă a temperaturilor. Spre nord, dincolo de graniţă, în Canada, mercurul din termometre a coborît pînă la minus 26 de grade Celsius.

Cel puţin nouă oameni au murit din cauza furtunii de zăpadă care afectează nord-estul Statelor Unite. Ninsorile, vîntul puternic şi temperaturile scăzute au determinat autorităţile să declare stare de urgenţă şi să decidă închiderea şcolilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?