X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Elevii din Los Angeles, fără telefoane mobile în timpul lecțiilor

19 iun. 19:30   Externe
2670 0

Districtul şcolar din Los Angeles, SUA, a votat în favoarea interzicerii totale a utilizării smartphone-urilor în şcolile publice din oraş.

Această decizie a fost anunţată într-un moment în care guvernatorul Californiei, cel mai populat stat din Statele Unite, doreşte să interzică utilizarea acestor dispozitive în şcoli pentru a limita impactul lor asupra sănătăţii mintale a elevilor.

În Los Angeles, unde se află al doilea cel mai mare district şcolar din ţară, administraţia va trebui să elaboreze un plan pentru a împiedica utilizarea telefoanelor mobile şi a reţelelor sociale pe tot parcursul zilei, notează Noi.md cu referire la observatornews.ro.

"Şcolile care au implementat deja o zi fără telefoane raportează rezultate incredibile: copiii sînt mai fericiţi, vorbesc între ei, rezultatele lor şcolare sînt mai bune", a explicat Nick Melvoin, membru al consiliului de administraţie al districtului, care a propus interdicţia.

"Aşa că eu cred că este o idee căreia i-a venit timpul", a adăugat el.


Rezoluţia sa a citat cercetări care arată că utilizarea excesivă a telefoanelor mobile este asociată cu o creştere a stresului, anxietăţii, depresiei, problemelor de somn, sentimentelor de agresivitate.

2
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?