X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Tiraspol: planurile lui Băsescu de absorbție a R. Moldova de către România se vor realiza ''în viitorul apropiat''

30 dec. 2013,, 00:07   Politică
7195 4
Foto : noi.md
Transnistria consideră că planurile lui Traian Basescu de absorbție a R. Moldova de către România vor fi puse în aplicare "în viitorul apropiat". Acest lucru a fost declarat de către liderul transnistrean Evgheni Șevciuk .

El a reamintit că "unul dintre elementele conflictului transnistrean, una dintre componentele acestui conflict este , de asemenea, posibilitatea de integrare a Republicii Moldova în România".

"Noi știm la ce a adus aceasta. În opinia mea, Președintele României a sonorizat sincer aproape toate acțiunile care de fapt sînt puse în aplicare. El nu a spus nimic nou. După cum se știe, România depune multe eforturi privind integrarea reală a Republicii Moldova în spațiul românesc, educațional, cultural. Nu vreau să discut acum cu privire la aceste subiecte fine, dar, în opinia mea, a fost anunțat ceea ce astăzi se întîmplă cu adevărat", - a spus el.

Liderul de la Tiraspol a subliniat că "noi vedem cum se întîlnește conducerea Moldovei cu cea a României. Știm că sînt foarte strînse și dinamice contactele dintre serviciile de informații din România și Republica Moldova. Și această interacțiune practic se transformă într-un sistem de formare bazei metodologice unice. Toate acestea demonstrează că integrarea se întîmplă cu adevărat".

"Președintele României, în opinia mea, nu a spus nimic nou. Ca un om cinstit el a spus ce crede despre ceea ce se întîmplă. A promis să se căsătorească, dar casa și banii pentru mireasa sa, Republica Moldova, încă nu i-a pregătit. Referitor la reacția autorităților moldovenești. Este problema Moldovei cum să reacționeze. În opinia mea, după cum se dezvoltă la ziua de azi în Republica Moldova proceseledemonstrează că ceea ce a fost sonorizat anterior de președintele României va fi efectiv pus în aplicare în viitorul apropiat" , - a concluzionat Șevciuk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?