X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Leancă despre ţările UE care s-au pronunțat pentru ridicarea vizelor pentru Moldova

27 dec. 2013,, 15:15   Politică
7911 3
Foto: noi.md
"Republica Moldova este într-o situaţie pe de o parte complicată şi dificilă, pe de altă parte unică. În cazul în care parcurgem cu succes această perioadă cu multiple provocări, atunci putem să asigurăm ţării un altfel de viitor". Declaraţiile au fost făcute într-un interviu la RFI de premierul R. Moldova, Iurie Leancă.

Prim-ministrul spune la RFI că deși criza politică de la începutul anului 2013 a creat un fundal deloc pozitiv, a doua jumătate a fost una mult mai bună, cu mai multe realizări, atît pe plan intern, cît şi pe plan extern. " Cea mai importantă realizare în 2013 este revenirea în albia unui dialog politic, care sper a redat o anumită încredere cetățenilor, un dialog care ne-a permis să avem pe de o parte stabilitatea necesară și pe de altă parte previzibilitatea actului guvernării, un dialog și o conlucrare între Executiv, majoritatea parlamentară și partidele politice care constituie coaliția de guvernare", declară el.

Potrivit lui Leancă, summit-ul de la Vilnius a fost un eveniment important, pentru că au fost parafate Acordul de Asociere și cel de Liber Schimb. De asemenea, şeful Cabinetului de miniștri s-a arătat optimist şi încrezător că statele membre ale Uniunii Europene vor fi pentru anularea vizelor pentru cetățenii moldoveni. "Cînd s-a discutat această chestiune la reuniunea ambasadorilor statelor membre ale UE, nici o țară nu s-a pronunțat împotriva ridicării vizelor pentru moldoveni. A fost luată prin consens, în unanimitate ", a conchis Iurie Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?