X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Unii experți califică declarația lui Șevciuk drept provocare

27 dec. 2013,, 12:13   Societate
4073 4
Foto: noi.md
Declarația liderului separatist, Evghenii Șevciuk, precum că mai multe localităţi din dreapta Nistrului ar fi solicitat intrarea în componenţa Transnistriei este o nouă provocare la comanda Federației Ruse. Opinia a fost exprimată pentru NOI.md de către analistul politic, Anatol Țăranu.

Politologul a subliniat că la această etapă este ireal ca unele localități de pe malul drept al Nistrului să dorească să se alipească cu Transnistria. ”Pare absurd. Mai degrabă este o provocare. Nu există asemenea estimări că anumite localități ar dori să intre în componența Transnistriei. Acest lucru vorbește încă odată despre faptul că relația dintre Tiraspol și Chișinău este profund marcată de relațiile dintre Moscova și Chișinău. Moscova întreprinde pași pentru a demonstra că fără aportul ei, Chișinăul nu este capabil să elaboreze politici eficiente”, a precizat Anatol Țăranu.

Liderul separatist declara ieri, 26 decembrie, într-o conferință de presă că unele unităţi administrativ-teritoriale din Republica Moldova i-au cerut intrarea în componenţa Transnistriei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?