X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Furtuna Dirk face victime în Europa (FOTO, VIDEO)

27 dec. 2013,, 02:33   Externe
5833 1
Foto: puterea.ro
Furtuna Dirk a provocat distrugeri serioase în Europa. În cîteva provincii din sudul Franţei, din cauza ruperii linilor de înaltă tensiune, multe case au rămas fără curent electric. În timpul furtunii au murit 6 persoane.

Locuitorii Marii Britanii se confruntă cu aceleaşi probleme. A fost perturbat traficul. Au fost anulate zeci de zboruri ale aeronavelor şi circulaţia feroviară. În Marea Britanie au murit 5 persoane.

Transporturile între Franţa şi Marea Britanie au fost puternic afectate luni de rafale puternice de vînt şi ploi abundente. În plus, două persoane în Regatul Unit, iar mii de locuinţe franceze au fost lovite de o pană de electricitate. De asemenea, Irlanda a fost lovită de rafale puternice de vînt, iar peste 5.000 de linii telefonice au fost dezafectate.

În Marea Britanie un bărbat şi o femeie au murit în două accidente separate. Corpul bărbatului a fost găsit într-un rîu din nordul Angliei întimp ce femeia s-a înecat într-un rîu în apropiere de Bethesda, în Ţara Galilor. Căzut de pe o navă cargo din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, cu valuri de pînă la 6-7 metri şi rafale de vînt de aproape 120 de kilometri pe oră, în Franţa, un bărbat de naţionalitate rusă a fost căutat în largul coastelor Brest.

Circa 18.000 de locuinţe erau lipsite de electricitate între întreaga regiune Bretania din vestul Franţei iar zborurile de pe aeroportul Brest au fost perturbate. Transporturile feroviare au fost de asemenea afectate în nord-vestul ţării mai ales între Caen şi Cherbourg după ce un copac a căzut pe calea ferată. Regiunile Bretania şi Normandia au fost afectate de furtuna "Dirk" însoţită de vînt puternic, iar în toată Franţa 23 de departamente au fost plasate sub cod portocaliu pentru vînt puternic.

Un număr 30 de zboruri din 1.300 au fost anulate pe aeroportul Heathrow din Londra, primul din lumeîn ceea ce priveşte numărul de pasageri. Majoritatea avioanelor afectate efectuau legături pe distanţe medii, iar pasagerilor li s-au oferit alte zboruri, conform unei purtătoare de cuvînt a aeroportului. Toate zborurile de pe aeroportul Southamptom, din sudul Angliei, care serveşte zboruri pe distanţe scurte şi medii au fost suspendate.

Companiile naţionale de trenuri au redus de asemenea serviciile sau au anulat unele trenuri.

În plus, în Canalul Mînecii între Franţa şi Marea Britanie sau Spania mai multe legături maritime au fost întrerupte, după avertizări de vînt puternic pînă marţi în întreg nord-vestul Franţei. Serviciile meteorologice britanice MET au emis un cod portocaliu de ploi pentru noaptea de luni spre marţi în jumătatea de sud a Angliei şi Ţării Galilor. Luni, în Ţara Galilor, au fost înregistrate rafale de vînt de pînă la 140 de kilometri pe oră, potrivit sursei amintite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?