X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

În anul 2014, Republica Moldova va continua să racordeze legislaţia naţională la cea europeană

26 dec. 2013,, 15:35   Societate
3846 0
Foto: noi.md
Procesul de racordare a legislaţiei naţionale la standardele Uniunii Europene va continua şi în anul 2014, cînd autorităţile îşi propun să avanseze în procesul de armonizare legislativă prin transpunerea a 83 de acte ale UE. Guvernul a aprobat joi Planul Naţional de Armonizare a Legislaţiei pentru anul 2014.

Potrivit agenţiei "Infotag", ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, a menţionat în cadrul şedinţei că armonizarea legislativă se bazează pe implementarea Acordului de asociere, inclusiv a Acordului de liber schimb, precum şi a Acordului privind crearea spaţiului aerian comun dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

"Armonizarea legislativă va avea loc în domenii precum standardizare, societăţi comerciale, contabilitate şi audit, servicii financiare, agricultură, proprietate intelectuală, mediul înconjurător, sănătate şi securitate în muncă, concurenţă, transport aerian, energie, securitate şi justiţie, protecţia consumatorilor", a spus ministrul.

Decizia Guvernului prevede că în 2014 urmează să fie adoptate 43 de legi noi, inclusiv Legea cu privire la contractele de garanţie financiară, Legea privind securitatea biologică, Legea cu privire la organizarea şi funcţionarea serviciului ”112”, Legea cu privire la răspunderea operatorilor aerieni şi cerinţele de asigurare pentru daunele cauzate în legătură cu operaţiunile aeriene civile.

Premierul Iurie Leancă a menţionat că armonizarea legislativă la standardele UE este foarte importantă în contextul apropierii de UE, solicitînd colegilor să contribuie la realizarea acestui deziderat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?