Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

TOP 3 cele mai influente partide politice din RM (VIDEO)

23 dec. 2013,, 13:35   Societate
9496 5
Foto: noi.md
Cel mai influent partid politic al anului 2013 rămîne a fi Partidul Liberal Democrat din Moldova. Pe locul doi se plasează Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, iar locul trei i-a revenit Partidului Democrat din Moldova. Topul a fost prezentat astăzi, într-o conferință de presă, de către Institutul de Analiză și Consultanță Politică ”Politicon”, transmite NOI.md.

Pe celelalte locuri, de la 4 pînă la 10, s-au plasat în ordine consecutivă Partidul Liberal, Partidul Liberal Reformator, Mișcarea Populară Antimafie, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Partidul Național Liberal, Partidul Popular din Republica Moldova și Partidul Social Democrat.

Directorul „Politicon”, Anatol Țăranu, a subliniat că în 2013 în Republica Moldova s-a produs o stabilizare pe plan politic. „Intervenția unor noi forțe pe arena politică moldovenească este foarte complicată în prezent. 2013 ne vorbește despre o anumită stabilizare. În 2014, marea luptă se va da între PCRM și PLDM. PLDM ar putea cîștiga alegerile parlamentare doar în cazul în care va fi susținut de către partidele din Coaliție”, a menționat Anatol Țăranu.

La elaborarea topului au participat 32 de experți, care au acordat partidelor note de la 1 la 10 în baza criteriilor: influenţa reală asupra procesului politic din Republica Moldova, prestația publică și prezența în spațiul informațional, activismul organizațiilor teritoriale ale partidului și capacitatea liderilor partidelor de a fi locomotive electorale pentru propriul partid.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?