X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Moldova și Turcia speră la o impulsionare a turismului după abolirea reciprocă a vizelor

21 dec. 2013,, 09:03   Societate
3367 2
Foto: whitehimal.tv
Republica Moldova și Turcia speră că după anularea reciprocă a vizelor dezvoltarea turismului se va intensifica, transmite NOI.md. Despre aceasta au declarat președinții R. Moldova și Turciei, Nicolae Timofti și Abdullah Gul, după întrevederea de la Ankara. Cei doi oficiali au salutat semnarea Acordului privind abolirea reciprocă a vizelor, document ratificat de Parlamentul Republicii Moldova și asupra căruia urmează să se pronunțe deputații Marii Adunări Naționale a Turciei.

„Litoralul turcesc este cea mai populară destinaţie turistică pentru cetăţenii moldoveni, iar acest acord va facilita contactele interumane și va intensifica cooperarea agenților economici”, a menționat Nicolae Timofti.

Acordul interguvernamental privind abolirea reciprocă a vizelor între Moldova și Turcia a fost semnat pe 1 noiembrie 2012, la Ankara. Documentul prevede regim fără vize pentru cetățenii moldoveni și turci, cu condiția ca termenul de ședere să nu depășească 90 de zile timp de 6 luni din momentul primei intrări pe teritoriul țării respective.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?