Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Expert: Grantul promis de România este o eroare strategică

19 dec. 2013,, 18:40   Societate
3947 1
Foto: infoprut.ro
Elita românească nu are o părere comună privind asistența financiară promisă Republicii Moldova, a declarat pentru ”The Epoch Times”, Ciprian Ciucu, director de programe de la Centrul Român de Politici Europene (CRPE).

Potrivit lui Ciucu, deşi preşedintele României Traian Băsescu a promis Moldovei, în anul 2010, un grant nerambursabil de 100 de milioane de euro, banii așa și nu au fost oferiți.

” Acest proiect este blocat în incertitudine politică, lipsă de comunicare şi indecizie. Ce a dat România R.Moldova a fost ad-hoc pentru refacerea caselor afectate de inundaţii şi 9 milioane pentru gazoductul Iaşi-Ungheni, menit să scadă dependenţa de gazul rusesc. În rest, nu s-au dat bani pe baza unei strategii”, a subliniat expertul.

Ciucu consider că acest acord este o ”eroare strategică”, pentru că a pus România în fața unor obligațiunu.

”Au fost nişte argumente false care au fost folosite pentru nerealizarea grantului. Unul a fost acela că România trebuie să fie precaută cu cheltuirea banilor că poate vin iar comuniştii la putere în Moldova. Un alt argument a fost lipsa unităţii de implementare şi în final, argumentul barajului temporar, potrivit căruia, în ciuda întîrzierii, dacă vor fi demarate cîteva proiecte mari, grantul va fi deblocat”, a explicat Ciucu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?