Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Kliciko: Adevărul despre plecarea mea (temporară) din ring

19 dec. 2013,, 11:54   Sport
4387 1
Foto: pro-box.ru
Tabloidul german Bild continuă să publice zilnic comentariile liderului opoziției ucrainene Vitali Kliciko. De această dată boxerul a considerat necesar să spună cîteva cuvinte cu privire la decizia sa de a renunța la titlul de campion mondial la categoria grea WBC.

Kliciko spune că vestea despre această decizie s-a răspîndit rapid în Piața Independenței și a fost întîmpinată pozitiv. Dar în "a doua sa patrie", în Germania, unii au fost dezamăgiți. Cu toate acestea prietenii germani ai boxerului își dau seama că în prezent „această luptă [ politică ] este mult mai importantă", - se spune în articol. Onoarea numelui Kliciko va fi apărată pe arena internațională de fratele lui, Vladimir. "Visul meu, - recunoaște Kliciko, - să fiu cîndva suporterul fratelui meu în ring, fiind președintele Ucrainei libere".

"Dar pînă atunci este încă departe! - recunoaște Vitali Kliciko. –Președintele Ianukovici, cum era de așteptat, s-a vîndut lui Putin la Moscova. El și-a trădat țara de dragul gazului și creditelor ieftine! El și-a trădat țara de dragul cîștigului personal, pentru a rămîne la putere și a conduce ca un dictator".

În concluzie Kliciko își exprimă speranța că noul ministru al Afacerilor Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, în timpul vizitei în Polonia "va găsi oportunitatea prin medierea sa să ne ajute să ieșim din criza gravă în care se află Ucraina. Iar noi, ucrainenii, cu atît mai mult trebuie să mobilizăm acum masele pentru a-l forța în cele din urmă pe președinte să demisioneze".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?