X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Rusia va ajuta Transnistria în legătură cu integrarea europeană a Republicii Moldova

17 dec. 2013,, 11:53   Externe
5251 4
Foto: timpul.md
Rusia se pregăteşte să-i ofere asistență economică Transnistriei în legătură cu asocierea Moldovei cu Uniunea Europeană.

Conducerea Rusiei discută întrebările legate de ajutorul economic pentru Transnistria în legătură cu Asocierea Moldovei cu Uniunea Europeană.

Acest lucru a fost declarat de către viceprim-ministrul Federației Ruse, Dmitri Rogozin, transmite ITAR-TASS.

„Cred că în viitorul apropiat conducerea ţării va examina aspectele legate de Transnistria și nu numai acele referitoare la Transnistria, adică va face bilanţul summitului de la Vilnius”, a subliniat oficialul.

În plus, Rogozin a menţionat că, în opinia lui, implicarea Chișinăului în vederea asocierii cu Uniunea Europeană deja într-un an și jumătate va face ca economia Transnistriei să ajungă la limita supraviețuirii și a amintit că în această regiune locuiesc aproximativ 200 de mii de cetățeni ai Federației Ruse.

Potrivit lui, din aceasta cauză, locuitorii republicii nerecunoscute „se vor pomeni, de fapt, într-o stare de izolare”.

„Eu, ca reprezentant special al preşedintelui FR în Transnistria, am pregătit propunerile respective, le-am prezentat președintelui, cred că ele vor fi examinate. Mai tîrziu vom vorbi despre acele decizii economice care ne vor permite să nu lăsam să fie strangulată Transnistria”, a menţionat Rogozin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?