Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Sturza caută disperat un proiect politic care l-ar propulsa în structurile puterii – declarație

16 dec. 2013,, 15:15   Politică
5327 8
Foto: tribuna.md
Prezența fostului premier Ion Sturza la Congresul de constituire a Partidului Liberal Reformator denotă intenția acestuia de a se lansa în politică, dar nu oricum, ci doar în poziții de top. Opinia aparține analistului politic Bogdan Țîrdea și a fost exprimată pentru NOI.md.

Analistul este de părere că Sturza nu este interesat să-și creeze propriul partid, dar țintește, mai curînd, poziții de conducere în partidele de centru-dreapta deja formate, pentru a apărea ca figură cheie în preajma viitoarelor alegeri.

„Sturza se afișează deja de vreo doi ani la evenimente de acest gen, la congresele partidelor, unde dă aprecieri, face anumite estimări ale situației politice. El se simte frustrat din cauză că cei pe care el i-a patronat cîndva au evoluat în ierarhia politică mai mult decît a făcut-o el. Sturza caută disperat un proiect politic care l-ar propulsa în structurile puterii. Deocamdată el tatonează teritoriul, iar apariția lui la congresul PLR este o tentativă de a se afișa, este un semnal dat publicului că este gata să se lanseze în politică”, a remarcat Țîrdea.

Potrivit analistului, deocamdată nu este clar cărui partid politic i se va alătura Sturza, iar în acest sens fostul premier încă nu se grăbește să finanțeze anumite partide.

„Se vehicula că Partidul Forța Poporului ar putea fi o platformă pentru Sturza sau Partidul Popular. N-aș exclude că ar fi avut intenția de a se alătura și PLDM-ului. Fiind un oligarh destul de iscusit, Sturza se vrea în poziții de top. El nu se grăbește să contribuie cu resurse financiare, ci așteaptă ca un partid sau altul să se fortifice”, a explicat analistul.

Precizăm că pe 15 decembrie a avut loc Congresul de constituire al Partidului Liberal-Reformator, în cadrul căruia Ion Hadârcă a fost ales președinte al formațiunii. La eveniment a participat și fostul premier Ion Sturza, care a ținut un discurs în fața delegațiilor prezente la eveniment.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?