Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Senatorul McCain amenință Ucraina cu consecințe pentru relațiile cu SUA

16 dec. 2013,, 02:18   Externe
8642 8
Foto: topwar.ru
Membrii Senatului SUA, republicanul John McCain si democratul Chris Murphy au vorbit la 15 decembrie în Piața Independenței din Kiev, unde a avut loc așa-numita adunare populară " Ziua demnității".

McCain a declarat: "Ucraina va face o Europă mai bună, iar Europa va face Ucraina mai bună. America este alături de voi!” " Potrivit acestuia, destinul Ucrainei este "într-o Europă unită". Senatorul a cerut poliției ucrainene să țină minte că ea trebuie să "protejeze poporul său". La rîndul său, Murphy a declarat că acum poporul ucrainean "stă în fața alegerii între trecut și viitor". El a menționat că calea spre schimbare trebuie să treacă prin procesul de pace.

Mai tîrziu, în cadrul briefing-ului de la Kiev, John McCain a declarat că refuzul de a semna Acordul de asociere cu UE va duce la consecințe grave pentru relațiile Ucrainei cu Statele Unite. " Dacă acest acord nu va fi semnat, relațiile Ucrainei cu Statele Unite vor fi grav afectate", - a declarat senatorul.

Potrivit REGNUM, Uniunea Europeană a anunțat la 15 decembrie despre suspendarea lucrărilor la acordul de asociere între Ucraina și UE, care urma să fie semnat la summit-ul "Parteneriatului Estic", la Vilnius, dar a fost amînat la inițiativa Kievului. Comisarul european pentru extindere, Stefan Fule, a acuzat autoritățile ucrainene de inconsecvență în intenția lor de a semna documentul anterior parafat, care implica crearea unei zone de liber schimb cu UE. Potrivit lui, dorința Kievului de a semna documentele nu se sprijină pe nimic. "Cuvintele și acțiunile președintelui și a guvernului cu privire la acordul de asociere diferă tot mai mult. Argumentele lor nu au nici o legătură cu realitatea", - a scris Stefan Fule pe pagina sa de pe rețeaua socială Twitter. Fule a subliniat faptul că Bruxelles-ul nu a primit un răspuns de principiu referitor la disponibilitatea guvernului ucrainean de a semna acordul, și, prin urmare, UE a trecut lucrul asupra documentului în regim "standby".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?