X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

SUA avertizează Ucraina că ar putea fi sancționată

12 dec. 2013,, 10:27   Externe
2326 1
Foto: polit.ru
Secretarul american al Apărării Chuck Hagel l-a avertizat miercuri, în cursul unei convorbiri telefonice, pe omologul său ucrainean Pavel Lebedev faţă de trimiterea armatei împotriva manifîestanţilor proeuropeni care protestează faţă de regimul ucrainean, potrivit Mediafax.

Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a promis la rîndul său miercuri că nu va recurge la forţă împotriva manifestanţilor, chemînd opoziţia la dialog.

SUA analizează posibilitatea impunerii unor sancţiuni Ucrainei ca urmare a represiunii împotriva opoziţiei din această ţară, a declarat miercuri Departamentul de Stat.

"Nu vreau să intru în detalii (însă) analizăm anumite opţiuni politice - desigur nicio decizie nu a fost luată - din care fac parte şi sancţiuni", a declarat purtătoarea de cuvînt a diplomaţiei americane Jennifer Psaki, conform Mediafax.

Întrebată dacă va fi vorba de sancţiuni economice sau politice, responsabila a răspuns doar: "Suntem deschişi unei game largi de opţiuni, însă nu suntem încă la acel stadiu".

Mii de manifestanţi proeuropeni continuă să sfideze regimul ucrainean în pofida vremii geroase şi au reuşit miercuri să facă forţele de ordine să se retragă din centrul Kievului după confruntări, primind o susţinere semnificativă din partea comunităţii internaţionale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?