X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Viceministru de externe despre interzicerea accesului cetățenilor Republicii Moldova în Federația Rusă

11 dec. 2013,, 16:06   Societate
5905 0
Foto: tribuna.md
Viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Iulian Groza califică drept speculații informațiile precum că cetățenii Republicii Moldova ar fi întorși de la hotarul cu Federația Rusă și susține că noile sancțiuni introduse de autoritățile federale vizează doar acele persoane care au încălcat regimul de ședere. O declarație în acest sens a fost făcută de Groza pentru NOI.md.

Potrivit viceministrului, noile reguli impuse de Federația Rusă pentru imigranți creează o serie de probleme, deoarece punerea lor în practică nu este deocamdată eficientă.

„Informațiile precum că ar fi anumite interdicții de intrare în Federația Rusă pentru cetățenii moldoveni sînt niște speculații. Este adevărat că Rusia a introdus noi reguli în domeniul migrației și, probabil, implementarea acestora nu este realizată foarte bine. Una dintre reguli prevede că persoana care a intrat pe teritoriul țării să se înregistreze timp de trei zile. Celor care au încălcat regimul de ședere li se aplică anumite sancțiuni, însă nu există expulzări din Federația Rusă”, a explicat Groza.

Potrivit viceministrului, astfel de măsuri sînt luate în orice țară în care este încălcat regimul de ședere. Totodată, oficialul a precizat că ministerul de externe de la Chișinău încearcă să identifice cazurile în care cetățenii moldoveni se confruntă cu anumite probleme la intrarea în Rusia și să asigure accesul acestora la informația privind restricțiile impuse.

„Obiectivul nostru este unul foarte practic și încercăm să rezolvăm problema de o manieră durabilă. Avem consultări cu partea rusă, are loc în permanență un dialog. În prezent se negociază mai multe acorduri cu Federația Rusă”, a spus Groza.

Menționăm că Ambasada Moldovei în Federația Rusă a emis un comunicat în care anunță că zilnic cetățeni moldoveni sînt opriţi la vamă, pe motiv că intrarea lor în Rusia nu este admisă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?