Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

De ce Chirtoacă a amînat ședința CMC? Află opinia unui consilier

10 dec. 2013,, 13:30   Societate
2957 0
Foto: noi.md
Şedinţa Consiliului Municipal Chişinău programată pentru astăzi a fost amînată din nou. Consilierul independent din cadrul CMC Teodor Cîrnaț a declarat pentru NOI.md că această situație este condiționată de iresponsabilitatea primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă, de a crea o coaliție democratică în Consiliu.

Teodor Cîrnaț susține că primarul general nu s-a întîlnit în prealabil cu fiecare consilier în parte din momentul în care mai mulți consilieri care se consideră democratici anunțase că nu vor participa la ședință. „Primarul a lăsat totul în voia sorții. Astăzi trebuia să fie pus în discuție proiectul fuzionării Termocom-ului și nu avea rost să ne întrunim, pentru că nu aveam cvorumul necesar pentru a aproba acest subiect. Marea problemă este că cota de participare a CMC în viitoarea întreprindere va fi de numai 2,6%, deși are proprietăți de milioane”, a precizat acesta.

Totuși, consilierul salută decizia fuzionării Termocom-ului. „Nu e bine ca o companie să producă energie termică și alta să o distribuie. De aceea ar trebui să fie o singură întreprindere. Pînă la urmă, se poate de negociat și de ajuns la un numitor comun cu administrația publică centrală. Eu cred că următoarea ședință a CMC va avea loc marțea viitoare. Pînă atunci, probabil, noi, consilierii, împreună cu primarul general, ne vom întruni într-o ședință, fără presă, pentru a forma o coaliție democratică în CMC”, a menționat Teodor Cîrnaț.

Decizia privind fuzionarea Termocom-ului şi a CET-1 și CET-2 trebuie să fie luată pînă la mijlocul lunii decembrie. Fracțiunea comuniștilor refuză să susțină acest proiect de decizie, din motiv că ar putea să se majoreze prețul pentru energia termică.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?