X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Interpreții, obligați să anunțe cînd fac play-back. Ce spun artiștii despre inițiativa deputaților

6 dec. 2013,, 15:30   Societate
3588 0
Foto: noi.md
Proiectul de lege care obligă organizatorii concertelor, dar și pe interpreți să anunțe publicul dacă vor cînta live sau vor face play-back este salutat de către artiștii autohtoni. Solicitat de NOI.md, interpretul Adrian Ursu a spus că publicul este în drept să știe ce fel de prestanță va avea artistul și că inițiativa legislativă este una bună.

„Nu e o problemă că deputații ne iau în considerație și ne observă. Cred că este o decizie corectă. Sînt multe show-uri televizate în care artistul nu are posibilitatea să cînte live și atunci e bine să se anunțe acest lucru”, a spus Adrian Ursu.

Interpretul a ținut să precizeze că nu este deranjat de inițiativele deputaților, care vizează activitatea artiștilor. Dimpotrivă, el le recomandă parlamentarilor să acorde mai multă atenție problemelor artiștilor autohtoni, în special respectării drepturilor de autor.

Menționăm că în cadrul ședinței de ieri a Parlamentului a fost aprobat un proiect de lege care stipulează că producătorii și organizatorii concertelor, dar și televiziunile vor fi obligate să anunțe publicul dacă interpretul evoluează live sau face playback.

În cazul nerespectării acestei prevederi urmează a fi aplicate amenzi de pînă la 1000 de lei în cazul persoanele fizice și de la 4000 la 6000 de lei în cazul persoanelor juridice. Proiectul prevede și returnarea sumelor plătite de spectatori pentru bilete în asemenea cazuri. Autorul proiectului este liberal-democratul Simion Grişciuc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?