X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Guțu a ofensat întreg poporul multinațional moldovenesc – declarație

4 dec. 2013,, 13:08   Societate
25814 53
Foto: trud7.md
Guțu a ofensat întreg poporul multinațional moldovenesc. Astfel a comentat președintele Mișcării obștești ”Rodina - Evraziiskii soiuz” (”Patria - Uniunea Euroasiatică”), Igor Tuleanțev, declarația deputatului liberal-reformator, președintelui Comisiei parlamentare pentru politică externă și integrare europeană, Ana Guțu, care a spus că în Rusia pleacă doar gastarbeiteri necărturari și fără demnitate.

„Gastarbeiterii pleacă în Rusia anume pentru a cîștiga bani, nu pentru că nu au demnitate. Or, Rusia le oferă o bucată de pîine și condiții pentru a-și întreține familiile. Potrivit studiilor, circa 70% din gastarbeiteri lucrează anume în CSI, de aceea consider că Guțu a ofensat întreg poporul multinațional moldovenesc”, a declarat Tuleanțev.

Potrivit activistului, Ana Guțu are o percepție bolnăvicioasă despre rolul Rusiei. ”Doamnei Guțu peste tot i se năzare o persecuție maniacală din partea Rusiei, urma sau mîna Moscovei. Toate acestea pot calificate doar printr-un singur cuvînt – aberații”, a menționat Tuleanțev.

„Pot numi zeci de nume ale persoanelor care activează nu doar în calitate de muncitori, unde, de altfel, s-au manifestat bine, dar și în alte domenii. Eugen Doga este un om mediocru? Sau Svetlana Toma? Lista poate continua. În prezent, zeci de mii de persoane își perfectează actele pentru a pleca în Rusia. Mai întîi lasă să vadă posibilitățile pe care Rusia le oferă medicilor, profesorilor și altor specialiști calificați. Oare ea nu vede că lumea pleacă pentru că aici este imposibil să te întreții? Probabil Guțu habar nu are cum trăiesc oamenii în această țară. Să meargă în popor și să studieze situația, nu doar pe holul Parlamentului”, a menționat președintele Comunității Ruse din Moldova, Ludmila Lașcionova.

Amintim că Ana Guțu a declarat la un post de televiziune că în Rusia pleacă doar gastarbeiteri necărturari și fără demnitate. ”În Rusia merg moldoveni care, cu părere de rău, au doar 8-9 clase. Așa e moda acum: a plecat cumătrul, finul, nănașul. Și moldovenii au pornit acolo să construiască”, a declarat Guțu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?