Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Expert: În Ucraina se coace o situație revoluționară

2 dec. 2013,, 16:44   Societate
3806 0
Foto: noi.md
„Nimeni nu s-a așteptat ca în Ucraina forțele proeuropene să fie atît de puternice, iar renunțarea la semnarea Acordului de asociere cu UE să trezească o asemenea reacție de protest”. Afirmația a fost făcută de analistul politic Anatol Țăranu, solicitat de NOI.md să comenteze protestele masive din Ucraina și impactul lor asupra Republicii Moldova. ”Se aștepta că opoziția va protesta, dar proporțiile sînt totuși impresionante. Asta vorbește despre aceea că Ucraina a parcurs o cale spectaculoasă spre valorile europene și orice forță politică care va încerca să neglijeze acest parcurs al europenilor va fi sancționată”, a spus expertul.

Întrebat ce acțiuni ar putea avea loc în Ucraina, expertul a spus că, deocamdată, este prematură orice presupunere asupra evoluției lucrurilor. „Este greu acum de spus cum vor evolua evenimentele de mai departe, din simplul motiv că acolo se coace o situație revoluționară, iar consecințele sînt imprevizibile. Nu ne rămîne decît să așteptam cîteva zile pentru ca să vedem în ce direcție se vor îndrepta evenimentele de la Kiev”.

De asemenea, analistul politic a spus că situația din Ucraina nu are cum să se repete în Moldova în perioada de pînă la semnarea Acordului de asociere.

„Motive pentru asemenea acțiuni în Moldova nu există. Ar putea avea loc o contramanifestație pe care ar putea să o organizeze comuniștii împotriva semnării acestui acord, dar nu cred că azi comuniștii depun de forțele necesare pentru un asemenea demers”, a conchis expertul.

Ucraina a fost cuprinsă din nou de stări de spirit „portocalii”. În noaptea de 30 noiembrie poliţia a folosit gaze lacrimogene împotriva susţinătorilor agresivi ai integrării europene, în Piaţa Independenţei din Kiev.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?