Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

Ghimpu face un apel către PLDM și PD (VIDEO)

25 noi. 2013,, 13:10   Politică
4921 7
Foto: noi.md
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, îndeamnă Partidul Liberal Democrat și Partidul Democrat să înceteze lupta între partide, care poate duce la tensionarea situației în Republica Moldova. Despre aceasta a declarat liderul PL în cadrul unei conferințe de presă, transmite NOI.md. Liderul PL susține că orice tensiune care poate avea loc poate să stopeze parafarea de către Republica Moldova a Acordului de asociere la summitul de la Vilnius din perioada 28-29 noiembrie.

“Fac un apel către aceste două partide să înceteze orice luptă, fie la nordul, fie la sudul țării. Un exemplu este și cazul cînd au cumpărat un consilier PL în Ialoveni. Noi nu facem gălăgie, căci înțelegem cît de importantă este această perioadă. PLDM și PD trebuie să se concentreze doar pe integrarea europeană, care înseamnă nu doar parafarea acordului, dar și reforme pentru a îmbunătăți viața cetățenilor. Rusia spune că nu are nevoie de Republica Moldova, dar, totodată, ne încearcă prin partidele politice care destabilizează situația la sudul republici. Dar cel mai important este că a îngenuncheat Ucraina și acum are timp și toate pîrghiile de a se concentra asupra Republicii Moldova”, a spus Ghimpu.

Liderul PL este de părerea că dacă PLDM nu denunța Acordul AIE2, atunci în toamna acestui an Republica Moldova ar fi ajuns să semneze, nu doar să parafeze, Acordul de asociere cu Uniunea Europeană.

“Dacă Republica Moldova pierde a doua oară șansa de integrare europeană, nu vom mai avea norocul ca Europa să se întoarcă a treia oara cu fața spre noi. Iată de ce, stimată coaliție, merită să meditați cum să guvernați republica în continuare, prin privatizări sau faceți așa, ca europenii și cetățenii să creadă nu în comuniști, care vor să întoarcă cursul european spre Uniunea Euroasiatică. Votul cetățenilor în 2014 depinde cum vor sta lucrurile anul acesta și cum va guverna coaliția”, a spus Ghimpu. Potrivit liderului liberalilor, dacă în Moldova vor avea loc alegeri anticipate, Moldova nu va semna Acordul de asociere niciodată.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?