Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

România: După "aranjarea" Ucrainei, Rusia se va apuca de Moldova

23 noi. 2013,, 01:35   Societate
8539 9
Foto Фото: elldor.info
"Decizia Ucrainei de a suspenda pregătirile pentru semnarea acordului de asociere cu UE este regretabilă", - a declarat la postul TV Digi 24 Ministrul de externe al României Titus Corlățean.

" Este o decizie regretabilă, pentru că Ucraina este cel mai mare vecin al României şi avem tot interesul într-o Ucraină mai europeană, mai democratică, mai prosperă, cu care să putem avea o relaţie de cooperare mai strînsă", - a declarat ministrul român. Această decizie, potrivit lui, este cu atît mai regretabilă, căci Ucraina "a îndeplinit 10 și jumătate din 11 condiții stabilite de UE".

Potrivit lui T. Corlățean „paradoxal, dacă această decizie luată de conducerea politică a Ucrainei se va menţine, cred că se vor concentra eforturile Uniunii Europene asupra Republicii Moldova, a Georgiei şi cred că vor fi efecte mai degrabă benefice pentru cele două ţări”.

La rîndul său, consilierul președintelui României, Iulian Chifu, într-un interviu pentru postul de radio RFI - România și-a exprimat opinia că, după refuzul Ucrainei de a semna Acordul de Asociere cu UE vor crește presiunile asupra Republicii Moldova din partea Rusiei. În prim-plan în acest context, în opinia lui Chifu, poate ieși factorul transnistrean, situația din Găgăuzia și intenția opoziției comuniste de a organiza proteste în masă la Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?