Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Un important producător de piese în industria de automobile ar putea să se lanseze pe piața din Moldova

16 noi. 2013,, 10:00   Economie
4987 0
Foto: sdelanounas.ru
Compania germană ”Sumitomo Electric Bordnetze”, care este unul dintre cei mai importanți producători de piese în industria de automobile, ar putea să se lanseze pe piața din Moldova, transmite NOI.md.

În cadrul unei întrevederi cu președintele parlamentului, Igor Corman, reprezentanții companiei germane au anunțat că săptămîna viitoare vor întreprinde o vizită în Republica Moldova, pentru a se documenta despre facilitățile și posibilitățile de investiții în țara noastră.

De menționat că, la începutul anului 2006, companiile japoneze ”Sumitomo Electric Industries Ltd.” și ”Sumitomo Wiring Systems Ltd.” au decis să achiziționeze compania germană ”Volkswagen Bordnetze GmbH”, care producea toroane și cabluri pentru automobile, cu scopul de dezvoltare și consolidare a relațiilor de afaceri cu industria automobilelor din Germania. În rezultatul acestei tranzacții ”Sumitomo Electric” a obținut în proprietate 60% din acțiunile companiei germane, iar ”Sumitomo Wiring” – 40%.

”Volkswagen Bordnetze” era deținută în părți egale de companiile ”Volkswagen” și ”Siemens”. După ce a preluat compania germană, grupul ”Sumitomo”, care deținea a treia cotă pe piața internațională după producția cablurilor pentru automobile, a declarat că intenționează să majoreze această cotă pînăla 20%, să-și consolideze pozițiile și să se extindă în Europa. Compania ”Volkswagen Bordnetze” a fost creată în anul 1986, avînd o capitalizare de 2,04 mil. euro. Compania deservea, în special, grupul ”Volkswagen”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?