X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4030

Limba rusă ar putea dispărea din lista disciplinelor obligatorii – declarație

14 noi. 2013,, 11:20   Societate
5355 11
Foto: noi.md
Limba rusă ar putea fi studiată ca disciplină la alegere. În seara zilei de ieri, 13 noiembrie, în cadrul unei emisiuni la TV7, ministrul educației, Maia Sandu, a subliniat că aceasta este una dintre noutățile noului Cod al educației, publicat spre dezbateri publice, transmite NOI.md.

Maia Sandu subliniază că elevii vor alege să studieze între limbile franceză, engleză și rusă. ”Limba rusă va fi o disciplină la alegere. Cineva o să aleagă limba engleză, alții – limba franceză sau rusă. Noi punem limba engleză nu ca obligativitate pentru toți, ci ca garanție din partea statului. Deci statul trebuie să garanteze condiții de studiere a limbii engleze în toate școlile. Altfel, limba rusă poate fi aleasă ca și celelalte limbi străine”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, ministrul recunoaște că această modificare va condiționa anumite probleme de ordin financiar. ”Există niște limite pînă unde putem să mergem. În cazul limbii franceze și ruse, eu nu cred că o să fie o problemă, pentru că avem specialiști. Mai mare problema va fi cu profesorii de limbă engleză. De aceea, noi avem o perioadă de tranziție, pentru că trebuie să pregătim profesori. O altă problemă vom întîmpina în cazul școlilor mici. Aici vom avea clase foarte mici, care vor fi prea costisitoare. Evident că va trebui să ținem cont și de niște constrîngeri bugetare”, a precizat Maia Sandu.

Menționăm că în prezent limba rusă este disciplină obligatorie și se studiază în clasele V-IX.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?