X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Critici dure la adresa Ministerului Educației privind scurtarea vacanțelor

11 noi. 2013,, 10:28   Societate
3005 0
Foto: noi.md
Primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, s-a arătat indignat astăzi la ședința serviciilor municipale de decizia Ministerului Educației privind scurtarea vacanțelor de toamnă și primăvară ale elevilor cu două zile, transmite NOI.md.

Edilul califică această acțiune drept improprie. ”E ridicol. O să devină subiect de glume. Sîmbăta și duminica sînt zile libere și nu pot fi considerate vacanță. Asta înseamnă că există frică în a asuma anumite schimbări la propriu. Nu poate fi vacanță de două zile, n-am auzit de așa ceva. Poate ar trebui să redenumim din vacanță în zile de odihnă. Propun să se renunțe la una dintre aceste două vacanțe ca elevii să stea o săptămînă acasă sau să se renunțe definitiv la ele și să fie completate cele de Crăciun și Paști”, a declarat Dorin Chirtoacă.

În această toamnă, elevii s-au aflat în vacanță doar două zile – pe 31 octombrie și 1 noiembrie curent. Ministerul Educației a explicat că vacanțele au fost scurtate din considerentul că în acest an majoritatea sărbătorilor naționale vor fi marcate în zile lucrătoare, ceea ce presupune scurtarea timpului alocat activităţilor didactice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?