Jocurile Olimpice stiri: 121
Arşiţa stiri: 134
Transnistria stiri: 1453

Participarea sportivilor moldoveni la competițiile din Rusia: Ministerul Educației și Cercetării s-a autosesizat

18 iun. 21:47   Societate
6223 0

Ministerul Educației și Cercetării a venit cu o reacție în legătură cu participarea sportivilor moldoveni la competițiile BRICS care au loc în Kazan, Federația Rusă, anunță Noi.md

Ministerul menționează ca s-a autosesizat, precizând că a solicitat explicații de la federațiile din care fac parte sportivii - Asociația de Lupte la Brâu, Federația de Judo, Federația de Sambo, Federația de Gimnastică Ritmică.

“Dacă în urma anchetei interne se va constata că federațiile au admis, cu bună știință, delegarea sportivilor pentru participare, acestea riscă reducerea sau sistarea finanțării. Totodată, amintim că federațiile pot sancționa sportivii care participă în mod neautorizat la competiții, prin excluderea acestora din lotul național”, anunță ministerul.

Instituția mai precizează că federațiile nu pot delega membrii loturilor naționale la competiții sportive internaționale fără o coordonare prealabilă cu MEC (cu 14 zile înainte de desfășurarea competiției propriu-zise).

“Această competiție organizată pe teritoriul Federației Ruse încalcă prevederile Cartei Olimpice, document care guvernează organizarea, acțiunile și funcționarea Mișcării Olimpice”, a conchis sursa citată.


5
0
0
1
31

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?