X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

Fost viceministru: Declarațiile lui Corlățean sînt populiste

6 noi. 2013,, 11:28   Politică
9852 12
Foto: noi.md
Ministrul de externe al României, Titus Corlățean, consideră că R. Moldova îndeplinește toate criteriile cerute de Uniunea Europeană pentru a obține regim liberalizat de vize. Oficialul a propus la Consiliul miniştrilor de externe ca moldovenii să obțină posibilitatea de a călători fără vize în UE chiar din 2014.

”Am făcut această propunere la Consiliul miniştrilor de externe, iar acum se poate considera că Republica Moldova îndeplineşte toate criteriile cerute de UE. Eu personal aştept o concluzie într-un document oficial de la Bruxelles în marja summitului de la Vilnius, care să confirme îndeplinirea acestor criterii”, a spus Corlățean.

În același timp, solicitat de NOI.md să comenteze șansele reale ale Moldovei de a obține din 2014 regim liberalizat de vize, fostul viceministru al afacerilor externe și integrării europene, Valeriu Ostalep, a spus că acest lucru este imposibil. Potrivit lui, declarațiile ministrului de externe al României nu corespund realității.

“Sînt niște declarații populiste. Ministrul de externe, dacă ar fi sincer, mîine ar organiza scutirea de vize a cetățenilor care dispun de vize Shengen. Poate face acest lucru, dar nu o face intenționat. Știm bine că Republica Moldova nu poate să obțină regim fără vize nici chiar în 2015, nu în 2014”, a opinat Valeriu Ostalep.
Anterior și alți lideri politici au declarat că pînă la finele anului viitor ar putea fi liberalizat regimul de vize cu UE.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?