Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Preşedintele parlamentului a promis ajutor din partea legislatorilor pentru dezvoltarea agriculturii

6 noi. 2013,, 09:54   Economie
3297 4
Foto: noi.md
Preşedintele parlamentului, Igor Corman, a promis ajutor din partea legislatorilor pentru dezvoltarea agriculturii. Serviciul de presă al parlamentului a comunicat pentru Agenţia "Infotag" că despre aceasta spicherul a declarat în cadrul întrunirii de marţi cu conducerea Uniunii Republicane a Asociaţiilor Producătorilor Agricoli "UniAgroProtect", Federaţia Naţională a Fermierilor, Asociaţia Producătorilor de Sfeclă de Zahăr şi un şir de alte ONG-uri din domeniul agriculturii.

Potrivit comunicatului, principalele chestiuni discutate la întrunire au fost situaţia din domeniul agrar, dificultăţile cu care se confruntă producătorii agricoli autohtoni şi soluţiile care se impun. Interlocutorii au făcut schimb de opinii pe marginea introducerii modificărilor în cadrul legal din domeniu, menite să faciliteze activitatea producătorilor agricoli autohtoni şi să susţină dezvoltarea sectorului.

Preşedintele Asociaţiei "UniAgroProtect", Alexandru Slusari, s-a referit la rezoluţia adoptată pe 10 octombrie curent, la şedinţa comună a Consiliului de directori ai organizaţiilor non-guvernamentale din domeniul agricol. Prin această rezoluţie reprezentanţii asociaţiilor producătorilor agricoli au solicitat autorităţilor să întreprindă măsuri urgente în scopul îmbunătăţirii situaţiei din sectorul agricol şi au propus declararea domeniului agricol şi dezvoltării rurale drept prioritate naţională.

De asemenea, în rezoluţie se propun unele modificări la Codul fiscal, inclusiv subvenţionarea de către stat a producătorilor agricoli şi de zahăr, precum şi atragerea investiţiilor în agricultură. În cazul neîndeplinirii cerinţelor, autorii rezoluţiei au ameninţat că vor începe acţiuni de protest de amploare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?