X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Consiliul Naţional al Elevilor a efectuat un studiu despre frecventarea orelor de către elevi

1 noi. 2013,, 15:00   Societate
3732 0
Foto: noi.md
Consiliul Naţional al Elevilor din Moldova a efectuat un studiu cu privire la frecventarea orelor de către elevi, astfel apreciind de ce elevii lipsesc de la ore.

Potrivit Agenţiei "Infotag", cu referire la datele studiului, 33 de elevi din cadrul diferitor instituții de învățămînt au efectuat un studiu de la începutul anului şcolar şi pînă la finele lunii octombrie 2013, stabilind că principalele cauze ale absenței elevilor de la ore sînt starea materială a familiei și discriminarea.

Pe durata studiului, elevii au monitorizat accesul la educaţie a copiilor cu cerinţe educaţionale speciale, plăţile neoficiale în învăţămînt şi baza tehnico-materială a şcolilor.

Ministrul educaţiei, Maia Sandu, a spus că "studiul efectuat şi raportul prezentat sînt documente necesare pentru fiecare instituţie de învăţămînt şi pentru ministerul educaţiei".

Ministrul a menţionat că "multe din cele depistate de elevi sînt menţionate în Strategia "Educaţia 2020".

"Aceasta înseamnă că viziunile asupra problemelor din sistemul didactic şi metodele de soluţionare ale ministerului coincid cu cele ale consiliului, ceea ce este important din punct de vedere a conştientizării problemei de către ambele părţi", a menţionat Sandu.

Pe lîngă raport, elevii au prezentat și Planul de acţiuni al Consiliului Naţional al Elevilor pentru anul următor. Următoarea şedinţă a consiliului va avea loc la iarnă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?