X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Ministrul Economiei a constituit un grup de lucru pentru eliminarea constrîngerilor constatate în studiul ”Doing business 2014„

1 noi. 2013,, 13:15   Economie
3504 0
Foto: noi.md
Viceprim-ministrul, ministrul economiei, Valeriu Lazăr, a semnat un ordin privind constituirea unui grup de lucru pentru eliminarea în regim de urgență a constrîngerilor ce au determinat înrăutățirea indicatorului Republicii Moldova în ratingul „Doing Business” al Băncii Mondiale la capitolul „Conectarea la energie electrică”, transmite NOI.md.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, grupul de lucru va elabora, în termen de maximum 15 zile, o foaie de parcurs pentru eliminarea constrîngerilor și va elabora propuneri privind ajustarea cadrului legislativ, normativ și instituțional în conformitate cu foia de parcurs. Din grupul de lucru fac parte responsabili de la Ministerul Economiei, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, reprezentanți ai întreprinderilor din sector, ai Universității tehnice, Asociației consumatorilor de energie.

Amintim că Republica Moldova a urcat 5 poziții în ratingul „Doing business 2014”, elaborat anual de Banca Mondială, în special, datorită reformelor în domenii ce țin de lansarea afacerilor, obținerea unui credit, ușurința de a achita impozitele și soluționarea situațiilor de insolvabilitate. Astfel, Moldova a urcat pe locul 78 în topul celor 189 de țări evaluate. Totodată, indicatorul ce ține de ușurința conectării la energia electrică s-a înrăutățit, cele 7 proceduri necesare pentru conectare durînd 140 de zile și generînd costuri semnificative.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?