X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Pretura s-a transformat într-un un dop de închidere a lacunelor în construcții – declarație

28 oct. 2013,, 17:00   Societate
2302 0
Foto: noi.md
Pretorul sectorului Rîșcani al capitalei, Mihai Cîrlig, cere Primăriei Chișinău să pună la curent pretura cu toate modificările efectuate în cazul proiectelor de construcție. Solicitarea a fost făcută astăzi, în cadrul ședinței serviciilor municipale, în condițiile în care pretura este cea care de fiecare dată trebuie să remedieze conflictele iscate pe marginea construcțiilor ilegale, transmite NOI.md.

Mihai Cîrlig susține că în prezent la acest capitol nu există o conlucrare între pretură și primărie. ”Este vorba despre noile construcții care se dau în exploatare. Noi aflăm despre mansardarea sau extinderea acestora abia după ce apar proteste și ni se cere să ameliorăm situația. Pretura s-a transformat într-un dop de închidere a lacunelor în construcții. Așa nu-i corect”, a precizat pretorul.

În context, viceprimarul de Chișinău, Vlad Coteț, a recunoscut că această conlucrare dintre pretură și primărie lipsește. ”Se întîmplă că stînga nu știe ce face dreapta. Dacă să vorbim la modul serios, întîi situația trebuie s-o cunoască pretorul de sector. El este totuși reprezentantul primarului general în teritoriu”, a specificat viceprimarul.

Practic, săptămînal, în capitală au loc manifestări de protest, în cadrul cărora zeci de locatari de la diferite adrese se plîng din cauza construcțiilor ilegale din prejma blocurile în care locuiesc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?