X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Primarul de Chișinău către agenții economici: Taxele nu se discută, ci se execută

21 oct. 2013,, 14:16   Societate
2588 0
Foto: noi.md
Mulți dintre agenții economici au apelat la judecată, fiind nemulțumiți de noile taxe locale aprobate de Consiliul Municipal Chișinău. Respectiv, aceștia au refuzat să achite în bugetul local aproape 68 de milioane de lei. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, de către Direcția finanțe, transmite NOI.md.

Reieșind din încasările la buget, șefa Direcției finanțe, Veronica Herța, a precizat că noile taxe nu se execută. ”Dacă ne referim la veniturile totale executate, la data de 1 octombrie au fost executate în proporție de 95,1%, iar cît privește taxele locale neexecutate, acestea constituie 67,8 milioane lei. ”Nu sînt achitate, îndeosebi, taxele locale pentru unitățile comerciale, piață, publicitate și unitățile stradale de comerț”, a subliniat Veronica Herța.

În context, vicedirectorul Direcției comerț, alimentație publică și prestări servicii, Valentina Cujbă, a menționat că a primit de la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat două demersuri. ”Ei au sesizat să facem modificări în decizia CMC, să excludem cîteva taxe care nu cad sub incidența Codului Fiscal. Noi am pregătit proiectul de decizie, dacă o să fie aprobat, n-o să fie achitați undeva la patru milioane și jumătate. Asociația jocurilor de noroc a acționat în judecată decizia privind perceperea taxei de 15 mii și cît merge judecata ei n-o achită. Aici, de asemenea, sînt undeva 30 de milioane de lei”, a precizat Valentina Cujbă.

O situație similară este înregistrată și în cazul taxei pentru publicitate, a anunțat arhitectul-șef interimar al Chișinăului, Ion Carpov. La care primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a specificat că ”taxele nu se discută, ci se execută. Sînt legi care nu permit manevre în acest sens. Nu este un act normativ individual sau o decizie față de cineva anume. Este o regulă pentru toți”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?