Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Vladimir Florea: Majorarea amenzilor pentru călătoria fără bilet este o decizie corectă

18 oct. 2013,, 17:05   Societate
4501 0
Foto: infomarket.md
Copreședintele Uniunii Transportatorilor și Drumarilor, Vladimir Florea, salută înăsprirea amenzilor pentru transportul ilicit de pasageri și călătoria fără bilete în transportul public.

”Avem transportatori legali care achită impozite și transportatori ilegali, care, cu părere de rău, constituie practic 50%. Față de transportatorii care activează ilegal și își pun banii în buzunar este o decizie corectă”, consideră Florea.

În opinia copreședintelui Uniunii Transportatorilor și Drumarilor, la fel ca în alte țări, responsabili de călătoriile fără bilet trebuie să fie atît șoferul, cît și pasagerul. ”Șoferul este obligat să-i elibereze pasagerului bilet, iar pasagerul trebuie să știe că biletul nu e un simplu document de călătorie, ci un document care în caz de accident îi asigură anumite plăți de asigurare. De aceea pasagerul este responsabil în egală măsură. Nu trebuie admis ca banii să meargă în buzunarul șoferului. Trebuie supravegheată ordinea, iar această obrăznicie trebuie încetată”, a menționat Florea.

Totodată, Florea a subliniat că pentru ca această inițiativă să fie eficientă, este nevoie de adoptat măsuri complexe care ar asigura transparența și ar elimina transportul ilicit.

Parlamentul a aprobat astăzi, în prima lectură, amendamentele la Codul contravențional și Codul fiscal, care prevăd majorarea de 2-3 ori a amenzilor pentru călătoria fără bilet în toate tipurile de transport.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?